Aivovoimaa!

Miten työyhteisönne pitää
aivojen hyvinvoinnista huolta?

KAMPANJA ON PÄÄTTYNYT! 

Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille.

Aivoja hellivän hetken itselleen voittivat Korpilahden hulivilit. 

Onnea voittajille!

 
 
 
 
  

Hyvät teot aivoille:

Aivot – ainutkertainen työkalumme. Työyhteisön valinnoilla voidaan huolehtia aivojen hyvinvoinnista. Kun aivot voivat hyvin, työkin sujuu!
Täältä löydät tulostettavan mainoksen kampanjasta:

Vastamelukuulokkeilla on pyritty varmistamaan, että yhteisissä toimistoissa pystytään keskittymään työhön paremmin. Huumori,  toisten huomioiminen sekä meidän rento ja kannustava johtaja tekevät ilmapiirin, missä aivot voivat hyvin ja ”kaikki kukat saavat kukkia”. 😊

-Laukaan vanhus- ja vammaispalvelu, Pelloskuja 3:n väki –

Olemme pitäneet kahdesti viikossa vapaaehtoisille lyhyen iltapäivä venyttely hetken.

-Notkeampaa porukkaa-

”Koko työyhteisö (nimettömänä) kirjoittaa lapuille jokaisesta (nimetään kenestä on kyse) 1-3 hyvää/iloista/kehittävää jne…

asiaa ja ne luetaan yhteisessä palaverissa/lähetetään sähköpostilla kaikille/on ”ilmoitustaululla” luettavissa.”

”Hoidetaan perusasiat kuntoon ja annetaan aikaa itselle!”

-PR-

Yhdessä asioiden pohdiskelu ja päivittäisten asioiden kertaaminen sekä jakaminen yhteistuumin.

Huumori tärkeässä roolissa, jotta jaksaa painaa viikosta toiseen. Rento ja mukava meno on meidän juttu.

– Korpilahden hulivilit – 

”Etätyöskentelyn aikana järjestämme kaksi kertaa viikossa tiimimme yhteisen kahvihetken Teamsin välityksellä.  Yhteisen kahvittelu lomassa vaihdamme kuulumisia ja keskustelemme mitä mieleen juolahtaa – paitsi ei työasioista!”

-Luurit korvilla-


”Olemme laatineet  yhdessä ”Avokonttorin pelisäännöt”, jossa on sovittu monia juttuja kuinka keskeytyksiä ja muita häiriötekijöitä tulisi työssä mahdollisimman vähän.”

-Mikko-


”Hyvä ilmapiiri ja itselle sopivat tauot.”

-Retro-


”Kahvihetket ja hemmottelu riittävällä sulkaan tarjonnalla tuovat kaivatun tauon tiukalle aivotyöskentelylle työpäivän aikana.”

-Tilitoimisto –


”Joka keskiviikkoiset iltapäiväkahvit virkkaamisen/käsitöiden merkeissä. Ihanan virkistävää aivoille tehdä ihan muuta ja oppia myös uusia kivoja juttuja työkavereilta :)”

– Virkkuupiiri –


 ”Normaalin viikkopalaverin kokoushuoneen pöydän ympärillä pitämisen sijaan lähdettiin koko porukan voimin lenkille työpaikan läheisen uimarannan maastoon.

Työasiat tuli siinä puhuttua uusin silmin ja korvin ja samalla hellittyä aivoja raikkaalla ulkoilmalla. Oli kiva palata työpisteisiin ja aloittaa päivän työt.

Naurua ja hymynaamoja  oli runsaasti tarjolla vielä työpäivän jälkeenkin.

Toisena päivänä yksikössä pidettiin pizzaperjantai ja tilattiin kuljetuspalvelusta kimpassa ruokaa, hyvä ruoka= parempi mieli siinäkin toteutui :)”

– Kaikki yhden yksi kaikkien puolesta –


”Työpaikalla voi laittaa lapun oveen – älä keskeytyä tai muulla sanoin ilmaista, että ei ole saatavissa.

Korona aikana teamsissä tiimin tapaamiset viikoittain. Opeteltu tekniikan haltuun ottoa yhdessä ja pidetty tiimin palaveria.

Virtuaaliset kahvitunnit päivittäin (jos työtehtävistä pääset, tule mukaan, kun sinulle sopii) Kaleteriin voi laittaa itselle keskeytyksetön työaika kohtia ja tehdä tällöin rauhassa työtä.

Esimies kehoittanut tiimiläisiä käymään etätyössä välillä ”happi hypyllä” ja jatkaa sitten työtä.

Etätyötä voi tehdä vaikka laiturin nokassa Paljon muitakin hyviä käytäntöjä on otettu käyttöön.”

– Sarin tiimi –


 

”Muistetaan kehua ja kannustaa toisiamme. Nauretaan yhdessä. Pidetään tyhy-päiviä.

Tuodaan välillä suklaisia herkkuja 😊”

– Eskarin väki –

”Yhteinen lounashetki osastomme työntekijöiden kesken työpaikan ruokalassa, jossa voimme irrottautua työstä ja jutella sekä nauraa.”

– Merja –

 

”Nauruhan on hyväksi aivoille ja koko kropalle. Meillä nauretaan paljon eikä todellakaan olla turhan tärkeitä!”

– Nina –

”Autonominen työvuorosuunnittelu, lisää työhyvinvointia kun pystyy vaikuttamaan oman ajan suunnitteluun. Työaikojen leimaaminen, ei tarvitse käyttää turhaa aikaa turhaan miettimiseen.”

– Uuden edessä – 

”Yhteisöllinen kahvitauko, johon työnantaja on antanut ajan, kahvin/teen ja maidot . Ei ko taukoa ole tietoisesti oivaltanut aivoterveyden pieneksi, mutta tärkeäksi toimeksi, mutta sitähän se on.

Koronakeväänä kahvitauko siirtyi Teamsiin. Päivittäin, ken pääsi etätöistä, siirtyi klo 13.45 hetkeksi oman kahvikupin kanssa tapaamaan virtuaalisesti kollegoitaan; höpöttämään, kuuntelamaan, jakamaan ja voimaan paremmin.”

– Humak Jyväskylä –

 

”Meidän tiimi tukee, auttaa ja tsemppaa toistaan herkästi, aina ei ehdi edes kysyä apua 🙂 Korona-ajan teams miitinkejä  on kesän jälkeen vähennetty kahteen viikottaiseen vakipalaveriin (joiden vetovastuu kiertää) + maanantaiaamun vapaaehtoiset teams-kaffet. Pisempiin  teams päiviin sisällytetään etukäteen happihyppelytaukoja ja muuta keventävää ohjelmaa. Tarvittaessa saadaan pikaisesti porukka kokoon, vaikka purkamaan yhdessä vaikeampi asiakasasia. Live tapaamisia pidetty pienemmillä ryhmillä korona välit huomioiden esim. metsässä tulilla. Hyvä huumori on porukkaa yhdistävä ja rentouttava tapa. Toista muistetaan kehottaa tauoille ja kalenteri ohjelman  muuttuessa muu porukka nappaa toisen työn itselleen pikaisestikin. Työpareja vaihdellaan rohkeasti, tutustutaan samalla toisiimme ja toistemme hyviin työkäytänteisiin. Tässä nyt jotakin mainitakseni :)”

etsivä nuorisotyö Jyväskylä –

”Koko työyhteisö (nimettömänä) kirjoittaa lapuille jokaisesta (nimetään kenestä on kyse) 1-3 hyvää/iloista/kehittävää jne…

asiaa ja ne luetaan yhteisessä palaverissa/lähetetään sähköpostilla kaikille/on ”ilmoitustaululla” luettavissa.”

”Hoidetaan perusasiat kuntoon ja annetaan aikaa itselle!”

-PR-

Yhdessä asioiden pohdiskelu ja päivittäisten asioiden kertaaminen sekä jakaminen yhteistuumin.

Huumori tärkeässä roolissa, jotta jaksaa painaa viikosta toiseen. Rento ja mukava meno on meidän juttu.

– Korpilahden hulivilit –