Työstä aivovoimaa!

Hei keskisuomalaiset työyhteisöt:

Työstä aivovoimaa!

Mikä on teidän työyhteisönne hyvä teko aivoille?

Kerro se sähköisellä lomakkeella sanoin tai kuvalla ja osallistut arvontaan. Osallistumalla voitte voittaa aivoja hellivän hetken koko työyhteisöllenne.

Työyhteisön nimeä ei saa julkaista teon yhteydessä

Aivot – ainutkertainen työkalumme. Työyhteisön valinnoilla voidaan huolehtia aivojen hyvinvoinnista. Kun aivot voivat hyvin, työkin sujuu.

1.10.-31.12.2019

Hyvät teot aivoille:

Viestimme työhuoneen ovella (kiinni, muutoin auki käytävällä), että haluamme keskittyä työhömme ja olemme varattuja! Jatkojalostus vielä kesken, laminoitu kiva kuva, jossa maininta, että olemme varattuja.

-Onnelliset Puurtajat-

Meidän työpaikalla pidämme huolta siitä että pystymme tauottamaan työpäivää usein. Kahvi-ja ruokatauot. Meillä on usein mukavia ja jopa hauskoja tuokioita toki puhumme välillä vakavammistakin asioista jos tarvetta on. Koen että näillä keinoilla on helpompi jaksaa tehdä tarkkaavaisuutta vaativaa työtämme.

-Tauon paikka-

Työpaikallamme jaetaan säännöllisesti tietoa kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnista, järjestetään koulutuksia ja luentoja sekä myös erilaisia kehon mittauksia. Kannustetaan terveelliseen elämäntapaan monin eri tavoin. Työntekijöiden lainattavissa on mm. kaksi sähköpyörää. Taukoliikuntaa järjestetään muutaman kerran viikossa. Se, että annetaan henkilölle mahdollisuus huolehtia omasta hyvinvoinnistaan myös työssä ja asiaan kiinnitetään yhteisesti huomiota, on parasta ennaltaehkäisyä myös aivoille.

-Metallia-

Meillä Keski-Suomessa pidetään aivojen hyvinvoinnista huolta SolutUlos-kävelyin. Tämä tarkoittaa, että voimme kesken työpäivän käydä työajalla noin 15 minuutin happihyppelyllä. Tarkoituksena on tällä tavoin tauottaa työtä, antaa aivoille hetki huilia ja lisätä liikuntaa työpäivän aikana.

-Monetra-

Työyhteisössämme on otettu käyttöön uusi palavereiden aikataulutus, koska työajastamme kuluu iso osa palavereihin. Olemme sopineet, että palavereiden väliin jää siirtymä- ja palautumishetki. Käytännössä toteutamme tätä siten, että lopetamme palaverit 10 minuuttia ennen virallista päättymisaikaa. Toimii!

– Palaveripirkot –

Olemme jo kahden vuoden ajan perehtyneet aivoystävällisyyteen ja kuunnelleet luentoja sekä päässet kuuntelemaan yliopiston tutkijan näkymyksiä aivojen hyvinvoinnista.

Tiedämme siis asiasta paljon.

Käytännön soveltaminen aloitettiin rauhallisen ”olohuoneen” tekemisellä. Siellä tilassa ei saa puhua työasioista ja siellä voi olla myös hiljaa.

Pedagogisissa ratkaisuissa on opeteltu mindfullnessia ja rentoutumista, jotta saadaan lepoa myös oppilaiden aivoille.

Iso, täysi koulu tuo haasteita mutta olemme hyvällä tiellä!

– Edistetään kaikkien hyvinvointia – 

Laadimme yhdessä koko konttorin väen kanssa pelisäännöt monitoimityötilojemme sekä yhteisen taukotilamme käyttöä varten. Pelisäännöt tukevat keskittymistä ja vuorovaikutusta, ja niiden avulla on helppoa esim. valita oikeanlainen työtila kulloinkin käsillä olevaa työtä varten. Pelisääntöjen avulla havainnollistamme myös tarvetta itsensä johtamiseen ja moninaisten viestintäkanavien tehokkaaseen ja tarkoituksenmukaiseen käyttöön. 

-Kotipesän ässät-

Leader in me-prosessimme 7 toimintatavasta viimeinen: Teroita saha. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkein tärkeintä on pitää huolta itsestään ja hyvinvoinnistaan. Aivoja hellii myös Isot kivet: Laita asiat tärkeysjärjestykseen ja suunnittele viikkosi niin että laitat sinne ensin isot kivet jokaisessa roolissa jossa olet: työntekijä, äiti, ystävä, yksilö. Pikkukivet solahtavat sitten sopiviin rakoihin.

-Saha ja Kivet-

LIKE toteutti syksyn 2018 palautumiseen liittyvän tiedotuskampanjan. 2019 alussa jatkettiin Aivoergomialla ja sen jälkeen kaveria kiittämällä. Syksyllä käynnistetään henkilöstölle suunnattu dialogi – koulutus, joka tähtää positiiviseen vuorovaikutukseen ja ongelmien katkaisuun. Koulutuksen jälkeen kevät 2020 toteutetaan dialogia käytännössä ja väliin otetaan kohta jossa käydään läpi menetelmän toimivuutta.

-Prosessoimalla-