Ajankohtaista

Muistipulmia työssä – vertaistukea verkossa

Unohditko töissä vastuullasi olevan tehtävän? Unohtuiko tapaaminen?

Kukaa ei voi muistaa koko ajan kaikkea. Tietotyöpainoitteinen työelämä kuormittaa aivoja ja lievätkin muistin ja tietojenkäsittelyn ongelmat heikentävät työkykyä. Muistipulmien syy on aika hyvä selvittää, joten tarvittaessa ota yhteyttä työterveyshuoltoon tai omaan terveyskeskukseen.

Et ole yksin muistipulmien kanssa! Työterveyslaitoksen mukaan 400 000 suomalaista kokee merkittäviä muistin tai keskitymisen vaikeuksia. Tässä Muisti työssä -ryhmässä on mahdollisuus jakaa kokemuksia muistipulmista sekä saada vinkkejä ja tukea vertaisilta omaan arkeen.

Älä jää yksin – tule keskustelemaan!

Katso esite TÄSTÄ

Muistinhuoltoillat Jyväskylässä syksyllä

Pätkiikö muisti?  Takkuileeko ajatus?

Muistin hyvinvointiin voidaan monilla eri tavoilla. Tee muistillesi hyvä teko ja ilmoittaudu mukaan muistinhuoltoiltaan. Muistinhuoltoillat on tarkoitettu työssäkäyville henkilöille, joilla on pulmia muistinsa kanssa  tai ovat huolissaan muististaan.

Syksyn muistinhuoltoiltojen ajankohdat ja aiheet:

3.9. 2019 Tanssi hoitaa aivoja – Salsa

3.10. 2019 Palautuminen

6.11. 2019 Kognitiivinen ergonomia

3.12.2019 Aivotreeniä origameilla

Muistinhuoltoiltoihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia, joten ilmoittaudu mukaan ajoissa. Tarjolla myös pientä purtavaa, kerro siis ruoka-aineallergioista meille ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa!

Tule mukaan muistikummituokioon

Me kaikki voimme olla hyväntekijöitä arjessa – muistikummeja. Muistikummituokioon ovat kaikki ja kaikenikäiset suomalaiset tervetulleita. Tunnin mittaisessa tuokiossa tuleva muistikummi oppii ja oivaltaa muistisairauksista viisi tärkeää asiaa. Tämän jälkeen muistikummi voi helposti tehdä omassa arjessaan muistiystävällisiä tekoja. Muisti Työssä -hanke järjestää muistiviikolla kaksi muistikummi tuokiota

17.9. 2019 Muistikummituokio Mataralla Jyväskylässä

18.9. 2019 Muistikummituokio verkossa

Muistikummit kuuluvat maailmanlaajuiseen Dementia Friends -liikkeeseen, joka on saanut alkunsa Englannista. Tämä liike on kaikkien aikojen suurin ponnistus sen saavuttamiseksi, että mielikuvat ja käsitykset muistisairauksista muuttuvat ja niihin liittyvät leimat pyyhitään pois. Muuttamalla ihmisten ajatuksia, puheita ja toimintaa muistiystävällisemmiksi voimme tukea muistisairaita ihmisiä. Muistikummeja on tällä hetkellä jo yli 15 miljoonaa 35 maassa ja viidessä maanosassa.

Tervetuloa mukaan!

Muistinhuoltoa verkossa

1. Miksi muisti pätkii?

2. Miten pidän huolta muististani?

3. Aivot ja työ ne yhteen soppii!

Järjestämme kolmen kerran muistinhuoltosarjan verkossa marras- ja joulukuussa. Ilmoittaudu  mukaan sähköpostitse: muistiterveys@ksmuisti.fi

Lue lisää TÄSTÄ

 

Aamupalatilaisuuksia esimiehille syksyllä 2019

Kiinnostaako työn tuottavuuden parantaminen ja työhyvinvoinnin edistäminen? Tule kuulemaan miten työtä voidaan sujuvoittaa kognitiivisen ergonomian keinoilla. Tarjoamme sinulle samalla aamupalaa. Tilaisuuksia järjestetään syksyn  aikana viidellä eri paikkakunnalla.

Ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikat voivat täyttyä nopeasti. Syksyn tilaisuuksien tarkemmat tiedot linkeistä:

26.9.2019 Saarijärvi

2.10.2019 Joutsa

10.10.2019 Viitasaari

22.10.2019 Äänekoski

23.10.2019 Jyväskylä

Muistinhuoltoillat Jyväskylässä

Muisti pätkii! Ajatus takkuillee! Kuulostaako tutulta? Muistin hyvinvointiin voidaan monilla eri tavoilla. Tee muistillesi hyvä teko ja ilmoittaudu mukaan muistinhuoltoiltaan. Tapahtumat on tarkoitettu työssäkäyville henkilöille, jotka kokevat että oma muisti pätkii tai ovat huolissaan muististaan.

Kevään muistinhuoltoiltojen ajankohdat ja aiheet:

11.4.2019 klo 16.30-18.00 Tre -stressinpurkumenetelmä

9.5.2019 klo 16.30-18.00 Stressi -hyvinvoinnin vihollinen?

11.6. klo 16.30-18.00 Kiirettä loman alla?

Muistathan kertoa meille ilmoittautumisen yhteydessä erityisruokavaliosi niin osaamme varata oikeanlaista purtavaa tarjolle.

TULE ROHKEASTI MUKAAN!

Aivoviikko 11. – 15.3.19, tapaat meidät

Vaali aivojasi -kävely Äänekoskella ma 11.3.19 klo 10.00 – 13.00

Muisti työssä – hankkeen tapaat Kaupungin talolla klo 10.30 ja 11.30

Aiheena: Tauota päivääsi – tehosta työtäsi. Tule nappaamaan vinkit työn tauottamiseen ja ota työkaveri myös mukaan! Päivään mahtuu myös paljon muuta mielenkiintoista. Tervetuloa!

Tilaisuudesta lisää TÄSTÄ


Yk­si­löl­li­set ai­vot yh­teis­kun­nas­sa ti 12.3.2019 klo 14.00 – 17.30

Jyväskylän yliopiston Monitieteinen Aivotutkimuskeskus järjestää kansainvälisellä aivoviikolla aivoiltapäivän, Mattilanniemi, Agora.

Sekä Muisti työssä -hanke että alueelliset neurologiset vammaisjärjestöt esittäytyvät Agoran eteisaulassa. Monipuolinen iltapäivä luvassa.  Tervetuloa!

Lisää tilaisuudesta ja ohjelman löydät TÄSTÄ


Palautumisen kautta parempaan stressin hallintaan ke 13.3.19 klo 18.00 – 19.30, Jämsässä Paunun koulun ruokasali

Tiina Hoffmanin, liikuntafysiologi Firsbeat, johdattaa meidät tärkeän asian äärelle. Illassa tapaat myös erittäin mukaansa tempaavan työparin Marjaana Mäkisen, Fil.Hum.Lis sekä R. Myrsyn, Erivan tutkijan.

Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää yhteistyössä Jämsän Muistiyhdistys, Jämsän Työväenopisto sekä Muisti työssä – Työ muistissa -hanke

Tilaisuudesta lisää TÄSTÄ

Työikäisen terveydenhuollon palvelukokonaisuus on muutoksessa

Kaikille avoin yleisötilaisuus 13.3.2019 klo 14-16 Jyväskylän Kaupunginkirjasto, Volmarisali

Tilaisuuden puhujana ylilääkäri Kimmo Tarvainen Työterveyslaitokselta

Työikäisen terveydenhuollon palvelukokonaisuus on muutoksessa. Miten minusta pidetään huolta jatkossa? Työkyvyn tukemisessa tarvitaan useita toimijoita. Kuinka yhteistyötä parannetaan?

Työterveyshuollon ja muun terveydenhuollon välinen yhteistyö Suomessa tiivistyy. Keski-Suomessa tämä uudenlainen yhteistyö on jo nyt tuonut mukanaan uusia käytäntöjä terveydenhuoltoon parantaen työikäisen palvelukokonaisuutta. Kehittämistyö on osittain liittynyt Osatyökykyisille tie työelämään hallituksen -kärkihankkeeseen (OTE7)

Katso TÄSTÄ tilaisuuden tarkemmat tiedot

Tilaisuuden järjestää Keski-Suomen työpaikkojen työhyvinvointiverkosto