Luettavaa

Muistiterveys


 

Kohti muutosta

Hyvä ammattilainen! Suosittu KOHTI MUUTOSTA – Arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa liikunnan ja terveyden edistämisessä -kirja on nyt vapaasti ladattavissa alla olevan linkin kautta. Toivottavasti kirjasta on iloa ja käytännön apua työssäsi. Tämä on yksi osoitus meidän kirjoittajien arvojen mukaisesta teosta. Voit halutessasi laittaa hyvän kiertämään ja antaa sopivan summan kirjan käytöstä lahjoituksena haluamaasi kohteeseen.

Lue lisää kirjasta liikuntajahyvinvointi.fi sivuilta | Linkki PDF-kirjaan

 


Kohti parempaa aivoterveyttä – Opas aivojen huoltoon ja hyvinvointiin

Työkirja on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tukea terveyttään ja rakentaa hyvinvointiaan. Työkirja rakentuu kymmenestä aihealueesta, jotka liittyvät aivojen terveyden ylläpitämiseen.

Opas on Muistiliiton ja Kouvolan seudun Muisti ry:n toimittama.

 

Linkki PDF-oppaaseen

 


Muistin käyttö- ja huolto-ohjeet

Toimivan muistin ja vireän aivotoiminnan kannalta on tärkeää pitää huolta aivoterveydestä. Elinikäinen oppiminen ja itsestä huolehtiminen vaikuttavat positiivisesti myös muistiin. Aivot ovat pääoma, jota kannattaa huoltaa ja helliä.

Linkki PDF-oppaaseen

 

 


Tunnista ajoissa stressi ja uupuminen

Uupuminen on varmaan jokaiselle tuttu
ilmiö. Se on oikeastaan tarpeellinen varoitusmerkki siitä, että olisi syytä vähän
hengähtää. Uupuminen on sinänsä luonnollista – hyvin tehdyn urakan jälkeenihminen on vähintäänkin väsynyt, liiaksi venyneenä ehkä uupunut. Tunnista ajoissa stressi ja uupuminen -oppaan tarkoitus on antaa apua suhtautumisessa arkipäivänongelmiin. Siinä kuvataan meidän kaikkien käytettävissä olevia arkisia selviytymiskeinoja, joita saatamme tarvita eri elämäntilanteissa. Tämän oppaan ovat tehneet yhteistyössä
työeläkeyhtiö Varma ja Suomen Mielenterveysseura.

Linkki oppaaseenUniterveyskirja

Hyvä yöuni on terveyden perusta. Optimoi omasi tämän käsikirjan avulla!

Markku Partinen ja Anne Huutoniemi ovat kirjoittaneet ensimmäisen suomalaisen, kaiken kattava tietokirja unesta, kaikille terveydestään kiinnostuneille. Uni on ihmisen aivotoiminnan tila, jossa tietoinen yhteys olemassaoloon on poikki. Unen aikana elimistö elpyy ja lepää, vain aivot työskentelevät. Aivot käsittelevät päivän tapahtumia ja lataavat omia energiavarastojaan. Kukaan meistä ei jaksa ilman unta, ja huono uni muodostaa vakavan ongelman koko terveydelle.