Luettavaa

Aivoterveys


Aivoaakkoset

Haluatko tietää miten ihmisen aivot ja mieli toimivat?

Tässä kirjassa eri alojen neurotieteilijät tarjoavat yleistajuisesti ajankohtaista tietoa ihmisaivojen toimintaperiaatteista.

Aivot muovautuvat koko elämän ajan vuorovaikutuksessa ympäristön ja muiden ihmisten kanssa. Vaikka terveillä aivoilla on keskeinen rooli hyvinvoinnin ja toimintakyvyn kannalta, ihmisen käyttäytymistä tulee tarkastella kokonaisvaltaisemmin. Tässä asioiden suhteuttamisessa auttaa perustieto omasta keskusprosessorista, todellisestä pääomastamme.

Runsaasti kuvitettu kirja on tarkoitettu yleistajuiseksi tietolähteeksi ja ajatusten herättäjäksi kaikille aivoista kiinnostuneille.

Teoksen ovat toimittaneet Synnöve Carlson ja Riitta Hari.


Kohti muutosta

Hyvä ammattilainen! Suosittu KOHTI MUUTOSTA – Arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa liikunnan ja terveyden edistämisessä -kirja on nyt vapaasti ladattavissa alla olevan linkin kautta. Toivottavasti kirjasta on iloa ja käytännön apua työssäsi. Tämä on yksi osoitus meidän kirjoittajien arvojen mukaisesta teosta. Voit halutessasi laittaa hyvän kiertämään ja antaa sopivan summan kirjan käytöstä lahjoituksena haluamaasi kohteeseen.

Lue lisää kirjasta liikuntajahyvinvointi.fi sivuilta | Linkki PDF-kirjaan

 


Muistin käyttö- ja huolto-ohjeet

Toimivan muistin ja vireän aivotoiminnan kannalta on tärkeää pitää huolta aivoterveydestä. Elinikäinen oppiminen ja itsestä huolehtiminen vaikuttavat positiivisesti myös muistiin. Aivot ovat pääoma, jota kannattaa huoltaa ja helliä.

Linkki PDF-oppaaseen

 


Uniterveyskirja

Hyvä yöuni on terveyden perusta. Optimoi omasi tämän käsikirjan avulla!

Markku Partinen ja Anne Huutoniemi ovat kirjoittaneet ensimmäisen suomalaisen, kaiken kattava tietokirja unesta, kaikille terveydestään kiinnostuneille. Uni on ihmisen aivotoiminnan tila, jossa tietoinen yhteys olemassaoloon on poikki. Unen aikana elimistö elpyy ja lepää, vain aivot työskentelevät. Aivot käsittelevät päivän tapahtumia ja lataavat omia energiavarastojaan. Kukaan meistä ei jaksa ilman unta, ja huono uni muodostaa vakavan ongelman koko terveydelle.