Aiheeseen liittyviä videoita

Kognitiivinen ergonomia

Muistihuolia

Näyttelijä Minna Tuomanen:
Marjaana Mäkinen Fil.Hum.Lis ja Erivan Tutkija R. Myrsky


Itseaiheutetut keskittymishäiriöt ja keskittymiskyvyn palauttaminen

Tästä videoon

Avokonttorit ja laitteiden erilaiset hälytysäänet pyrkivät keskeyttämään meidät tämän tästä, mutta tilanne ei ole toivoton. Aivotutkija Minna Huotilainen tietää, miten voimme palauttaa kadonneen keskittymiskykymme. Katso viereistä videopainiketta klikkaamalla video YLE Areenasta!


Aivojen elvytysilta

Tästä videoon

Tahmaavatko aivosi? Karkaako käsi älypuhelimelle, kun pitäisi lukea kirjaa? Keskittymiskyvyn heikkeneminen ja aivojen ylikuormittuminen ovat nykyajan vitsauksia, mutta tilanne ei ole peruuttamaton. Tapahtumassa Helsingin yliopiston aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala sekä Työterveyslaitoksen johtava tutkija Virpi Kalakoski kertovat, miten aivomme selviävät älylaitteiden, avotoimistojen ja multitaskaamisen aikakaudella. Keskustelua vetää Ville Blåfield. Tapahtuma on kuvattu Tiedekulmassa 28.11.2019.


Tietotyön ergonomia

Tästä videoon

Tietotyön ergonomia tarkastelee ihmisen edellytyksiä havainnoida ja hallita työssä tarvittavaa tietoa ja antaa tukea työn suunnitteluun. Videossa käydään läpi keinoja kognitiivisen ergonomian parantamiseen ja kuormittumisen hallintaan. Animaation on tuottanut Työturvallisuuskeskuksen tekstiili- ja kenkäteollisuuden työalatoimikunta.

Tästä Työturvallisuuskeskuksen sivuille


Tämän vuoksi kognitiivinen ergonomia on tärkeää työelämässä

Tästä videoon

Kognitiivisella ergonomialla pyritään hillitsemään aivojen kuormittumista työssä. Työterveyslaitoksen vanhempi tutkija Virpi Kalakoski kertoo videolla lisää

Tästä työterveyslaitoksen sivuille


Stressi ja aivot

Tiedekulma 31.3.2016

Tästä videoon

Kaiken maailman dosentit -sarja Minna Huotilainen: Stressi ja aivot. Kaiken maailman dosentit -sarja on osa Helsingin yliopistolla järjestettävää Ihme elämä -tiedeteemaa.


Aivot, liike ja oppiminen

Tästä videoon

Miten liikunta vaikuttaa aivoihin ja oppimiseen? Kasvatustieteen professori ja aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta avaa asiaa konkreettisin esimerkein Liikkuva opiskelu -alueseminaarissa 20.4. 2018. Smart Moves -hankkeen tuottama videotallenne on suunnattu opettajille ja muille lasten- ja nuorten parissa työskenteleville.


Aivojumppaa

Tästä videoon

Aivojumppa virkistää aivoja ja toimii pikarentouttajana. Lisäksi se on erittäin hauskaa – nauru myös rentouttaa! Aivojumppa sopii niin arjen kiireen keskelle kuin työpäivän taukohetkeen.