Aiheeseen liittyviä kuvia ja tehtäviä

Työn tauottaminen -
yksikin liike riittää

Vinkkejä työhön ja arkeen

Pätkiikö muisti?

Klikkaa tästä avataksesi tulostettava Pätkiikö muisti -kortti.

Harjoituksia aivojen aktivointiin 2

(Harjoituksiin pääseet klikkaamalla kuvaa)
(Ruutujen laskeminen -tehtävä löytyy sivulta 22)

Aivoturvamiehen vinkkijuliste

Neurolliiton tekemään julisteeseen on koottu 12 vinkkiä aivoterveyden ja kognitiivisen ergonomian huomioimiseen työelämässä. Juliste on tulostettavissa ilmaiseksi tai sen voit ladata maksuttoman julisteen tai tilata mksua vastaan painetun version.

Sivulle pääset tästä

(Julisteen voi ladata maksutta A4 -ja A3-koossa)

Työssä jaksamisen liikennevalot

Liikennevalot työpisteen seinällä muistuttavat, että työ sujuu paremmin, kun seuraat omia tuntemuksiasi, huomioit kehosi varoitusvalot, ennakoit vaaran paikat ja pysähdyt tarvittaessa vetämään henkeä.

Mieli.fi -sivustolle tästä

(tulosta Mieli.fi -sivustolta, koot A3 ja A4)

Tee testi: Kuinka stressaantunut olet?

”Kiukuttaako ilman syytä? Valvotko kaiket yöt Oletko ollut niin stressaantunut, että asialle pitäisi tehdä jotain?

Stressi on hyvä asia ja kuuluu elämään. Pitkittyneenä se alkaa kuitenkin nakertaa hyvinvointiamme, eikä muutosta välttämättä huomaa itse.

Tämän suuntaa antavan testin avulla saat selville, kuinka punaisella stressimittarisi on!

Tästä TESTIIN

www.ttl.fi -sivuille 

Stressi

Arkeen kuuluu välillä stressi. Se on aivan normaalia ja jopa välttämätöntä, sillä ilman haasteita ja vastoinkäymisiä emme osaisi arvostaa hyviä asioita. Stressi voi joskus olla myös hyvästä, sillä sopiva määrä stressiä vauhdittaa ja saa meidät tekemään asioita tehokkaasti. Hyvään arkeen kuuluu kuitenkin, että stressiä ei ole liikaa – ainakaan pitkiä aikoja kerrallaan, sillä muuten arki voi alkaa tuntua raskaalta ja väsymme. Onkin hyvä opetella tunnistamaan itsestään stressin merkkejä. 

tästä TEHTÄVIIN

Hyvä kysymys -sivulle

Tuottanut Nyyti ry

Kohti parempaa aivoterveyttä -työkirja

Työkirja on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tukea terveyttä ja rakentaa hyvinvointiaan. Työkirja rakentuu kymmenestä aihealueesta, jotka liittyvät aivojen terveyden ylläpitämiseen. Opas on Muistiliiton ja Kouvolan seudun Muistiry:n toimittama.

Linkki PDF-oppaaseen

 

Flyereitä aivoterveyden edistämisestä ja muistisairauksista

Memoni Monikulttuurisessa muisti -projektissa kehitettiin aivoterveyttä edistäviä ja muistisairauksia käsitteleviä flyereitä, jotka ovat käännetty usealle eri kielelle. Flyerit soveltuvat tiedonjakamiseen, itseopiskeluun sekä ryhmätoimintaan.

Linkki flyreihin

ps. Tulostaessa valitse asetuksista ”sovita sivulle”.

Älä tule paha stressi tule hyvä stressi

Opas on suunniteltu auttamaan stressin myönteisen puolen tunnistamisessa ja ruokkimisessa. Opas on koostettu pääosin yrittäjien työhön liittyvien kokemuksien pohjalta, ja se perustuu stressin myönteistä puolta kartoittaneen Eustress-tutkimushankkeen tuloksiin. Oppaasta löytyy tietoa stressistä ja työelämästä sekä haastaa tehtävien ja yrittäjien kokemusten avulla pohtimaan hyvän stressin edellytyksiä omassa elämässä. 

Linkki oppaaseen